WordPress 4.4 Clifford

This post is also available in: Engels

WordPress het CMS systeem waar alle website die door Mind of Media gemaakt zijn, gebruik van maken heeft een grotere update uitgebracht naar 4.4.

In tegenstelling van andere kleine updates (bijvoorbeeld 4.3.1) zijn er hier weer enkele nieuwe functies. Laten we even vertellen wat er net nieuw en hoe je er gebruik van kan maken.

Nieuw standaard thema Twenty Sixteen

Wie gebruikt maakt van onze DIY website kan kiezen uit een nieuw thema. Namelijk Twenty Sixteen. Een thema geoptimaliseerd voor blogs zonder extraatjes, terug naar de roots waar de blog posten zelf het belangrijkste zijn.

Schaalbare afbeeldingen.

responsive-devices-fullsize-2xZowat al onze website zijn standaard voorzien van een responsive thema. Dat houd in dat de website automatisch zich aanpast naar de grote van het scherm van de gebruiker. WordPress gaat er nog een stap verder in dat ook de afbeeldingen nog beter tot zijn recht komt.

Meer inhoud embed toevoegen.

In WordPress 4.3 en ouder was het al veel makkelijker geworden om sociale media posts in je blog berichten in te voegen. Met WordPress 4.4 gaat dit nog een stap verder. Nu kan je ook je eigen berichten, blogs toevoegen in een ander bericht. Het enigste wat je moet doen is de link van je bericht of sociale media post in je bericht plakken en laat de magie maar zijn werk doen.  Een voorbeeld vind je hieronder.

WordPress 4.3 – Billie

Daarnaast is ook extra ondersteuning voor sociale media. Naast de bestaande zoals Twitter, Facebook, YouTube, … is er nu ook ondersteuning voor Cloudup, Reddit Comments, ReverbNation, Speaker Deck en VideoPress. Een volledige lijst vind je hier

De update zal in de week van 14 december uitgerold worden naar al onze klanten met een onderhoudspakket.